Porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett, előleválasztóval ellátott Ruwac DS2520 típusú ipari porszívó festékport és festékködöt szív el a düsseldorfi Thedens vállalatnál.

Gázrobbanás ellen védett elszívó a Thedens járműfestő-üzemben

Ügyfél: Thedens
Elszívott anyag: festékköd
Iparág: felületkezelési technika
Elszívó: gáz-ex elszívó DS 2520 HL hajtással

A düsseldorfi Thedens GmbH már több mint 3 évtizede a járművek javítására és főként a festésükre koncentrál. A vállalat például az észak-rajna-vesztfáliai Siemens Művek vasúti járműveit, vezető gyártók teherautó-felépítményeit és vontatógépeit, valamint személygépkocsikat fest.

Feladat

Még ha a ma használt járműfestékek oldószerektől és számos más szennyező anyagtól mentesek is, a festőnek nem szabad állandóan festékködben lennie, amikor kézzel, szórópisztollyal viszi fel a festéket, legalábbis nem tartósan. Ezenkívül a "fedő permet" sem rakódhat le a festőműhely berendezésein.

Megoldás

Erről egy DS 2520 LL típusú mobil elszívó gondoskodik, amely széles tölcsér alakú szívóegységgel van felszerelve. Ezt az elszívót az alapjában véve az ATEX-irányelvnek megfelelően az 1-es és 2-es gázrobbanás miatt veszélyes zónában való üzemeltetésre fejlesztették ki. Erre azért van szükség, mert a festékköd gyúlékony, ha meghatározott arányban keveredik a légköri oxigénnel. Ez egy további ok arra, hogy elszívást kell alkalmazni.

Az elszívott részecskéket egy extra finom zsákszűrő gyűjti össze. A durvább részecskéket fennmaradnak egy előszűrőben – ez növeli a fő szűrő élettartamát. A "HL" változatban a 5,5 kW-os hajtással rendelkező elszívó különösen nagy légteljesítményt ér el, és mint minden Ruwac elszívó robbanás elleni védelemmel vagy anélkül is rendelhető, ezenkívül rendkívül robusztus és tartós.

Felületkezelési technika

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a chemnitzi Alucolor vállalatnál.

Alucolor

Egy porfestő szakember személyre szabott központi elszívórendszert használ a festőkabinok és színcserélő berendezések rendszerek gazdaságos tisztítására. A berendezés ezenkívül lehetővé teszi az elszívott festékpor fajtánkénti sz

S 22-es zónához való Ruwac RO1 S típusú ipari porszívó porbevonatot szív el a hudei Amazone vállalatnál.

Amazone

Mezőgazdasági gépek csavarfurataiban lévő festékpor-maradványok felszívása porrobbanástól védett szívóberendezés segítségével

Ruwac elszívóberendezés porbevonatot szív el a harsemingeli Claas vállalatnál.

Claas

Ügyfélre szabott elszívók a mezőgazdasági gépek gyártásában keletkező nagy festékpor-maradványok felszívására

Porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett, előleválasztóval ellátott Ruwac DS2520 típusú ipari porszívó festékport és festékködöt szív el a düsseldorfi Thedens vállalatnál.

Thedens

Egy professzionális (haszon)gépjárművekhez létesített festőműhelyben egy Ruwac szívóberendezés egy tölcsér alakú elszívó szerkezettel távolítja el a festékpermetet – közvetlenül a keletkezés helyén.

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez