Ruwac elszívóberendezés porbevonatot szív el a harsemingeli Claas vállalatnál.

Porfesték-maradványok egyszerű és nagyszerű elszívása

Ügyfél: Claas
Elszívandó anyag: porfesték
Iparág: felületkezelési technika
Elszívó: ügyfélre szabott elszívó big bag zsákokkal

A Claas a kombájnok európai piacvezetője, a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója, és a német gépgyártásban az első tíz gyártó közé tartozik. Az 1913-ban alapított, tulajdonos által vezetett vállalat forgalmának több mint 75%-át a hazai piacon kívül bonyolítja.

Feladat

A harsewinkeli üzemben az alkatrészek porfestése során (főként a vállalatra jellemző vetészöld színben) nem lehet elkerülni, hogy a pormaradványok ne gyűljenek össze a porfestő berendezések felfogó kádjaiban vagy ne kerüljenek a környezetbe. A gyártás felületkezelő központjának illetékesei megoldást kerestek arra, hogyan lehet ezeket a maradványokat hatékonyan és a lehető legteljesebb mértékben felfogni, ezért több berendezésgyártóval is tárgyaltak. Végül a Ruwac által javasolt megoldás volt a legmeggyőzőbb, ezért ezt a gyakorlatba is átültették.

Megoldás

A Ruwac készített egy DS 1220 típusú alapmodellen alapuló, ügyfélre szabott, két fokozatú porszívót (előleválasztó és 2,6 m2-es zsákszűrő), amely többek között az alvázban, a szűrőegység megemelt elhelyezésében és a gyűjtőtartály kapacitásában különbözik az alapmodelltől. Itt big bag zsákokat használnak, ezekbe kerül a por, és így azt kiválóan újra lehet hasznosítani. Ezek akár 400 kg maradék port is képesek befogadni, az alvázban lévő raklapok tartják őket, és emelőtargoncával könnyen cserélhetők. Az alap készülék egyedi igényekhez való hozzáigazításakor figyelembe kellett venni többek között a megadott áthaladási méreteket. Mivel a festékporok robbanásveszélyesek, a berendezést a 22-es por-ex zónába tervezték.

Felületkezelési technika

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a chemnitzi Alucolor vállalatnál.

Alucolor

Egy porfestő szakember személyre szabott központi elszívórendszert használ a festőkabinok és színcserélő berendezések rendszerek gazdaságos tisztítására. A berendezés ezenkívül lehetővé teszi az elszívott festékpor fajtánkénti sz

S 22-es zónához való Ruwac RO1 S típusú ipari porszívó porbevonatot szív el a hudei Amazone vállalatnál.

Amazone

Mezőgazdasági gépek csavarfurataiban lévő festékpor-maradványok felszívása porrobbanástól védett szívóberendezés segítségével

Ruwac elszívóberendezés porbevonatot szív el a harsemingeli Claas vállalatnál.

Claas

Ügyfélre szabott elszívók a mezőgazdasági gépek gyártásában keletkező nagy festékpor-maradványok felszívására

Porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett, előleválasztóval ellátott Ruwac DS2520 típusú ipari porszívó festékport és festékködöt szív el a düsseldorfi Thedens vállalatnál.

Thedens

Egy professzionális (haszon)gépjárművekhez létesített festőműhelyben egy Ruwac szívóberendezés egy tölcsér alakú elszívó szerkezettel távolítja el a festékpermetet – közvetlenül a keletkezés helyén.

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez