S 22-es zónához való Ruwac RO1 S típusú ipari porszívó porbevonatot szív el a hudei Amazone vállalatnál.

Porfestés: Elszívás maszk helyett

Ügyfél: Amazone
Elszívott anyag: porfesték
Iparág: felületkezelési technika
Elszívó: kompakt por-ex elszívó DA 1300 M direkt hajtással

Talajművelés, vetéstechnika, trágyázás és növényvédelem: A mezőgazdasági munkagépek ezen területén az Amazone a nemzetközi piacvezetők közé tartozik. A vállalat 9 üzemben termel; az export aránya kb. 80%.

Feladat

Egy Oldenburg melletti új üzemben az Amazone nagy vetésterületek megmunkálására való gépeket gyárt. A gépeket porfestéssel felületkezelik, és az Amazone illetékesei gazdaságos alternatívát kerestek a csavarok helyének lezárására a por felhordása előtt. Rendszerint a lezárást dugóval vagy eltakarással végzik. Azonban mindkét eljárás nagy kézi munka ráfordítással jár, különösen a porszórás után.

Megoldás

Az ötlet a porfestést végző csapattól származott: A festési folyamat során a furatokat egyszerűen ki kell szívatni. Ehhez a feladathoz egy DA 1300 M (Ex 22-es zóna) típusú, direkt meghajtású Ruwac porszívót szereztek be.

A kiszívás könnyen beépíthető a folyamatos gyártásba. Ehhez a porszívó kezelője számára számos speciális szívófej áll rendelkezésre, amelyek pontosan illeszkednek a megfelelő furatokba, és amelyeket erre a használatra gyártottak, ill. választottak ki. Egy jellegzetes alkatrész esetében például nyolc furatot kell tisztítani, amelyhez három különböző szívófejre van szükség.

Felületkezelési technika

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a chemnitzi Alucolor vállalatnál.

Alucolor

Egy porfestő szakember személyre szabott központi elszívórendszert használ a festőkabinok és színcserélő berendezések rendszerek gazdaságos tisztítására. A berendezés ezenkívül lehetővé teszi az elszívott festékpor fajtánkénti sz

S 22-es zónához való Ruwac RO1 S típusú ipari porszívó porbevonatot szív el a hudei Amazone vállalatnál.

Amazone

Mezőgazdasági gépek csavarfurataiban lévő festékpor-maradványok felszívása porrobbanástól védett szívóberendezés segítségével

Ruwac elszívóberendezés porbevonatot szív el a harsemingeli Claas vállalatnál.

Claas

Ügyfélre szabott elszívók a mezőgazdasági gépek gyártásában keletkező nagy festékpor-maradványok felszívására

Porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett, előleválasztóval ellátott Ruwac DS2520 típusú ipari porszívó festékport és festékködöt szív el a düsseldorfi Thedens vállalatnál.

Thedens

Egy professzionális (haszon)gépjárművekhez létesített festőműhelyben egy Ruwac szívóberendezés egy tölcsér alakú elszívó szerkezettel távolítja el a festékpermetet – közvetlenül a keletkezés helyén.

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez