A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a chemnitzi Alucolor vállalatnál.

Központi elszívóberendezés porszóráshoz

Ügyfél: Alucolor
Elszívandó anyag: porfestékek
Iparág: felületkezelési technika
Elszívó: DS 1400 B1-C központi elszívóberendezésként előleválasztó silóval

Teszt szöveg Ipari szolgáltatóként chemnitzi alucolor Oberflächenveredlung GmbH & Co. KG nagyméretű alumínium alkatrészek porszórásával foglalkozik. Szinte korlátlan színválasztékot kínál különböző fényességgel, struktúrákkal és fémes hatással.

Feladat

Mivel a nagyméretű alkatrészek bevonása gyakran kis tételekben történik, a felhordó berendezésekben gyakran kell színt cserélni. Gazdasági okokból a cél a porbevonat típusonkénti visszanyerése, különösen színváltás esetén a berendezések tisztításakor.

Megoldás

Pontosan ezekhez a feltételekhez igazodik az az elszívó berendezés, amelyet a Ruwac az Alucolor számára a Ruwac moduláris rendszere alapján fejlesztett ki. A porfestő fülkéket tartalmazó csarnokban egy csőhálózat van lefektetve több csatlakozási ponttal a szívócsövek számára. Mihelyt a személyzet csatlakoztat egy szívócsövet a csőhálózathoz, a DS 1400 B1-C típusú, fixen telepített Ruwac ipari porszívó automatikusan bekapcsol.

A felszívott anyag először egy 200 literes űrtartalmú előleválasztó silóba kerül, és csak ezután jut az elszívóba. A silót körülbelül 1,50 méteres magasságban helyezik el, és a kifolyócsöve elég hosszú ahhoz, hogy pontosan annyi por férjen bele, amennyi a hulladékgyűjtő zsákba belefér. Az ürítő egység felső és alsó végén egy-egy tolózár van felszerelve. Ha a kezelő a felső tolózárat kinyitja, az anyag a csőbe áramlik. Ezután a felső tolózárat bezárja és az alsót nyitja ki, ekkor felszívott anyag a hulladékgyűjtő tartályba hullik.

Az előleválasztó siló és a szívóegység C kategóriájú zsákszűrőkkel van felszerelve. Ezenkívül egy maradékpor szűrőt is felszereltek, amely még a legapróbb porszemcséket is visszatartja. Az elszívóberendezés megfelel a porrobbanás elleni védelem követelményeinek.

Felületkezelési technika

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a chemnitzi Alucolor vállalatnál.

Alucolor

Egy porfestő szakember személyre szabott központi elszívórendszert használ a festőkabinok és színcserélő berendezések rendszerek gazdaságos tisztítására. A berendezés ezenkívül lehetővé teszi az elszívott festékpor fajtánkénti sz

S 22-es zónához való Ruwac RO1 S típusú ipari porszívó porbevonatot szív el a hudei Amazone vállalatnál.

Amazone

Mezőgazdasági gépek csavarfurataiban lévő festékpor-maradványok felszívása porrobbanástól védett szívóberendezés segítségével

Ruwac elszívóberendezés porbevonatot szív el a harsemingeli Claas vállalatnál.

Claas

Ügyfélre szabott elszívók a mezőgazdasági gépek gyártásában keletkező nagy festékpor-maradványok felszívására

Porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett, előleválasztóval ellátott Ruwac DS2520 típusú ipari porszívó festékport és festékködöt szív el a düsseldorfi Thedens vállalatnál.

Thedens

Egy professzionális (haszon)gépjárművekhez létesített festőműhelyben egy Ruwac szívóberendezés egy tölcsér alakú elszívó szerkezettel távolítja el a festékpermetet – közvetlenül a keletkezés helyén.

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez