A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó kávéport szív el az emmerichi Probatwerken vállalatnál.

Rugalmas szívó-szállító berendezés az aromás élvezeti szerekhez

Ügyfél: Probat
Elszívandó anyag: nyers kávé
Iparág: élelmiszeripar
Szívóberendezés: DS 1220 (Por-Ex)

Az emmerichi Probat Művek 1868 óta fejleszt és gyárt kávépörkölő berendezéseket. A Probat termékkínálata a bolti pörkölőtől a nagyüzemi pörkölőkig terjed, és nyerskávé tárolóedények, kávédarálók és minőségellenőrzési eszközök is találhatók a szortimentben. Mintegy 70%-os piaci részesedésével (80%-os exporthányad ) a vállalat világelső, és így a német gépgyártás tipikus "rejtett bajnokának" tekinthető.

Feladat

Emmerichben egy reprezentatív bemutatóterem áll rendelkezésre, ahol a pörkölő berendezéseket igényes környezetben és "élőben" lehet bemutatni működés közben. A hagyományos kávépörkölő üzemekben a nyers kávé szállítását egy pneumatikus szállítórendszer végzi. A bemutatóteremben azonban a lehető legtöbbet akar az ember bemutatni, hogy hogyan lehet különböző silókat és gépeket kombinálni. Probat ezért a lehető legrugalmasabb szállítórendszert kereste.

Megoldás

A Ruwac DS 1220 típusú ipari szívóberendezés veszi át a szállítási feladatot és először a silókba szállítja a nyers kávét, majd a kávébabok kézi adagolása és kimérése után a kiválasztott pörkölőgéphez szállítja azokat.

Mivel a szívóberendezés mobil, az egész bemutatóteremben, tehát minden gépnél jól használható szívóüzemű szállításra. Ez a rugalmasság azért is szükséges, hogy az ügyfél a silóba és a pörkölőgépekbe is az általa kiválasztott kávét adagolhassa.

Fekete színével a Ruwac szívóberendezés jól illeszkedik a bemutatóteremben lévő gépparkhoz. Egyúttal a szín azt jelzi, hogy egy porrobbanás ellen védett szívóberendezésről van szó: Végülis a szerves porok a légköri oxigénnel együtt gyúlékonyak. A szívóberendezés szűrői 99,9%-os visszatartási aránnyal működnek, ami megfelel a DIN EN 60335 szerinti M porosztálynak.

Élelmiszer

A Ruwac DS64000 típusú elszívó szállóport szív el a mellei Bunny Tiernahrung cégnél.

Bunny Tiernahrung

A széna alapú állateledel-gyártásban nagyobb pormennyiségek keletkeznek. Egy prémium állateledel-gyártó egy porleválasztó berendezéssel szívja el ezt közvetlenül a keletkezés helyén.

A Ruwac DS4150 típusú ipari porszívó kősót szív el a bernburgi Esco vállalatnál.

Esco

Egy vezető sógyártó nagyteljesítményű és korrózióálló ipari porszívót használ a több emeletes előkészítő feldolgozóüzem tisztításához. Ruwac porszívót használnak.

A Ruwac DS1220 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való ipari porszívó gyógyszeres állateledelt szív el az emmerichi Gimborn vállalatnál..

Gimborn

Ha a macskák nyalánkságainak csomagolásáról és a gépek tisztításáról van szó, a Ruwac szívóberendezés jó helyen van. És mivel itt szerves porok is keletkeznek, a porrobbanás elleni védelem követelményeit is figyelembe kell venni.

A Ruwac DA5150 típusú ipari porszívó gabonaport szív el a GT Rostock gabonaraktárában.

GT Rostock

A gabonasilóban egy nagy teljesítményű elszívó gondoskodik a három emelet tisztán tartásáról – nagy mennyiségű elszívandó anyag esetén is

A Ruwac NA250 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való nedves szeparátor cukorport szív el a zwickaui Müllermilch vállalatnál.

Müller-Milch joghurtgyártás

A keverőberendezésekbe való betöltéskor a cukor és más összetevők porainak elszívásához egy vezető gyümölcsjoghurt-gyártó több telepített, porrobbanás ellen védett elszívóberendezést használ.

A háromfázisú hajtással és szikracsapdával felszerelt Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó cukor- és gabonapehely-port szív el a falkenhageni Nordgetreide vállalatnál

Nordgetreide

Egy reggeliző pelyheket gyártó üzem Ruwac szívóberendezést használ, hogy kiszívja a jelölőrendszerek lézerfüstjét a végső csomagolási sorokon.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó kávéport szív el az emmerichi Probatwerken vállalatnál.

Probat

Azt, hogy a Ruwac porszívókkal nemcsak a maradványokat lehet felszívni, hanem a kiváló minőségű élelmiszer-alapanyagokat is lehet velük szállítani, egy kávépörkölő berendezéseket gyártó mutatja be. Kiállító termében egy Ruwac DS

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez