A háromfázisú hajtással és szikracsapdával felszerelt Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó cukor- és gabonapehely-port szív el a falkenhageni Nordgetreide vállalatnál

Corn-Flakes gyártás Visszakövethetőség maradványok nélkül

Ügyfél: Nordgetreide
Elszívandó anyag: lézerfüst
Iparág: élelmiszeripar
Szívóberendezés: DS 1220 FS (Por-Ex)

A „gabonából élvezetet varázsolunk” mottó szerint a Nordgetreide GmbH & Co. KG kiváló minőségű malomipari termékeket és gabonapelyheket gyárt. Az 1966-ban Lübeckben alapított malomüzem a gyárat egy reggeliző pelyheket gyártó gyártósorral szerelte fel és fogyasztási cikkek gyártójává vált. Mivel a vállalat saját kukoricamalommal rendelkezik, a teljes folyamatláncot ellenőrizni tudja.A végfelhasználóknak szánt termékeket kezdetben kizárólag Falkenhagenban gyártották, ahol a Nordgetreide 2001-ben egy korszerű gyártóüzemet épített. 2005-ben a vállalatcsoport a Saar-vidéki Überherrnben egy másik korszerű gabonaüzemet létesített.

Feladat

Falkenhagenban a termék nyomon követhetőségét biztosító jelölési rendszert mindhárom gyártósoron átállították a lyukasztásos eljárásról a lézeres jelölésre. Az ilyen felirat olvashatóbb, rugalmasabb és gazdaságosabb. A lézer viszont a jelölés során parányi mennyiséget távolít el a hordozóanyagból. Ez a "leégetés" kellemetlen szagú és – a hordozóanyagtól függően – egészségre káros lehet. Ezért el kell szívni.

Mivel a Nordgetreide már használta a Ruwac mobil és helyhez kötött elszívóit, az üzemmérnökök ismét a Ruwachoz fordultak ezzel a feladattal.

Megoldás

A három gyártósornál lévő három elszívási helyen elméletileg egy központi elszívóberendezés tűnik ésszerűnek. A pontos elemzés azonban azt mutatta, hogy ennek a koncepciónak hátrányai is vannak. Áramszünet, ill. az elszívó szerviz esetén mindhárom gyártósort le kell állítani. Ezenkívül három fokozatú szabályozási koncepcióra van szükség abban az esetben, ha csak egy vagy két sor üzemel. Végül a csővezetékek hosszúsága is viszonylag nagy: Ez növeli a szerelési ráfordítást.Emiatt a három "önálló" egységgel rendelkező, nem központi elszívóberendezés került inkább a figyelem központjába. A számítások azt mutatták, hogy a Nordgetreide vállalatnak csak kicsivel többet kell beruháznia ebbe a változatba, de a nagyobb rugalmasságból és rendelkezésre állásból profitálhatnak. Három DS 1220 FS típusú elszívót mutatunk be, amelyeket kifejezetten a finom és nagyon finomabb porok elszívására fejlesztettek ki. Tervezési jellemzőik közé tartozik többek között a 125 mbar-os alacsony vákuum és egy speciális felületi bevonattal rendelkező szűrő, amely megakadályozza a részecskék bejutását a szűrőközegbe. A Nordgetreide a DS 1220 FS porrobbanás ellen védett változatát használja, mivel a gabonatermékek, mint minden szerves por, a levegővel bizonyos koncentrációban keveredve gyúlékony.A Nordgetreide üzemmérnökei összességében elégedettek az elszívókkal. A készülékek hibamentesen és csendesen működnek, és csak alacsony üzemeltetési költségekkel járnak.

Élelmiszer

A Ruwac DS64000 típusú elszívó szállóport szív el a mellei Bunny Tiernahrung cégnél.

Bunny Tiernahrung

A széna alapú állateledel-gyártásban nagyobb pormennyiségek keletkeznek. Egy prémium állateledel-gyártó egy porleválasztó berendezéssel szívja el ezt közvetlenül a keletkezés helyén.

A Ruwac DS4150 típusú ipari porszívó kősót szív el a bernburgi Esco vállalatnál.

Esco

Egy vezető sógyártó nagyteljesítményű és korrózióálló ipari porszívót használ a több emeletes előkészítő feldolgozóüzem tisztításához. Ruwac porszívót használnak.

A Ruwac DS1220 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való ipari porszívó gyógyszeres állateledelt szív el az emmerichi Gimborn vállalatnál..

Gimborn

Ha a macskák nyalánkságainak csomagolásáról és a gépek tisztításáról van szó, a Ruwac szívóberendezés jó helyen van. És mivel itt szerves porok is keletkeznek, a porrobbanás elleni védelem követelményeit is figyelembe kell venni.

A Ruwac DA5150 típusú ipari porszívó gabonaport szív el a GT Rostock gabonaraktárában.

GT Rostock

A gabonasilóban egy nagy teljesítményű elszívó gondoskodik a három emelet tisztán tartásáról – nagy mennyiségű elszívandó anyag esetén is

A Ruwac NA250 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való nedves szeparátor cukorport szív el a zwickaui Müllermilch vállalatnál.

Müller-Milch joghurtgyártás

A keverőberendezésekbe való betöltéskor a cukor és más összetevők porainak elszívásához egy vezető gyümölcsjoghurt-gyártó több telepített, porrobbanás ellen védett elszívóberendezést használ.

A háromfázisú hajtással és szikracsapdával felszerelt Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó cukor- és gabonapehely-port szív el a falkenhageni Nordgetreide vállalatnál

Nordgetreide

Egy reggeliző pelyheket gyártó üzem Ruwac szívóberendezést használ, hogy kiszívja a jelölőrendszerek lézerfüstjét a végső csomagolási sorokon.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó kávéport szív el az emmerichi Probatwerken vállalatnál.

Probat

Azt, hogy a Ruwac porszívókkal nemcsak a maradványokat lehet felszívni, hanem a kiváló minőségű élelmiszer-alapanyagokat is lehet velük szállítani, egy kávépörkölő berendezéseket gyártó mutatja be. Kiállító termében egy Ruwac DS

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez