A Ruwac NA250 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való nedves szeparátor cukorport szív el a zwickaui Müllermilch vállalatnál.

Cukorpor elszívása

Ügyfél: Müller-Milch joghurtgyártás
Elszívandó anyag: cukorporok, pektin és keményítő
Iparág: élelmiszer
Elszívó: Ruwac DA 1300 (por-ex 22-es zóna), fixen beépítve, NA 250 típusú nedves szeparátorral és ügyfélre szabott központi elszívóberendezéssel

Egy vezető német tejtermékgyártó egy újonnan épített üzemben többek között nagyon nagy mennyiségű, különböző ízesítésű gyümölcsjoghurtot gyárt.

Feladat

A joghurtgyártás során nagy mennyiségű pektin, keményítő és cukor szükséges ahhoz, hogy a joghurt optimális állagot érjen el és kívánt ízt megkapja. Ezeket a (por alakú) termékeket zsákokban szállítják, és kézzel ürítik a szállítótartályokba. Ennek során elkerülhetetlen a por keletkezése, amelyet a lehető legközvetlenebb módon, a keletkezés helyén kell eltávolítani.

Megoldás

A gyártó ehhez a feladathoz több Ruwac elszívóberendezést használ. Az egyik elszívó a főzőüst betöltő töltőállomásai felett található. A dolgozók egyidejűleg az egyik oldalon a cukrot, a másik oldalon pedig a gyümölcsöt adagolják. A kiszorított levegőmennyiséget elszívják, és először egy NA 250 típusú nedves leválasztón, majd egy DA 1300 típusú, aktív szénszűrővel ellátott, telepített porelszívón (a 22-es ex zónához) vezetik át.

Egy másik gyártóberendezésnél egy egyedi alkalmazáshoz tervezett, központi elszívóberendezést telepítettek. Ez nagyméretű szívóharangokon keresztül szívja be a port, és így megakadályozza, hogy a por a környezetbe és a légkörbe kerüljön. Ez a rendszer, amely a redundancia érdekében két modulból áll, szintén az Ex 22-es zónához való kivitelben készült.

Élelmiszer

A Ruwac DS64000 típusú elszívó szállóport szív el a mellei Bunny Tiernahrung cégnél.

Bunny Tiernahrung

A széna alapú állateledel-gyártásban nagyobb pormennyiségek keletkeznek. Egy prémium állateledel-gyártó egy porleválasztó berendezéssel szívja el ezt közvetlenül a keletkezés helyén.

A Ruwac DS4150 típusú ipari porszívó kősót szív el a bernburgi Esco vállalatnál.

Esco

Egy vezető sógyártó nagyteljesítményű és korrózióálló ipari porszívót használ a több emeletes előkészítő feldolgozóüzem tisztításához. Ruwac porszívót használnak.

A Ruwac DS1220 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való ipari porszívó gyógyszeres állateledelt szív el az emmerichi Gimborn vállalatnál..

Gimborn

Ha a macskák nyalánkságainak csomagolásáról és a gépek tisztításáról van szó, a Ruwac szívóberendezés jó helyen van. És mivel itt szerves porok is keletkeznek, a porrobbanás elleni védelem követelményeit is figyelembe kell venni.

A Ruwac DA5150 típusú ipari porszívó gabonaport szív el a GT Rostock gabonaraktárában.

GT Rostock

A gabonasilóban egy nagy teljesítményű elszívó gondoskodik a három emelet tisztán tartásáról – nagy mennyiségű elszívandó anyag esetén is

A Ruwac NA250 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való nedves szeparátor cukorport szív el a zwickaui Müllermilch vállalatnál.

Müller-Milch joghurtgyártás

A keverőberendezésekbe való betöltéskor a cukor és más összetevők porainak elszívásához egy vezető gyümölcsjoghurt-gyártó több telepített, porrobbanás ellen védett elszívóberendezést használ.

A háromfázisú hajtással és szikracsapdával felszerelt Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó cukor- és gabonapehely-port szív el a falkenhageni Nordgetreide vállalatnál

Nordgetreide

Egy reggeliző pelyheket gyártó üzem Ruwac szívóberendezést használ, hogy kiszívja a jelölőrendszerek lézerfüstjét a végső csomagolási sorokon.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó kávéport szív el az emmerichi Probatwerken vállalatnál.

Probat

Azt, hogy a Ruwac porszívókkal nemcsak a maradványokat lehet felszívni, hanem a kiváló minőségű élelmiszer-alapanyagokat is lehet velük szállítani, egy kávépörkölő berendezéseket gyártó mutatja be. Kiállító termében egy Ruwac DS

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez