A Ruwac DS4150 típusú ipari porszívó kősót szív el a bernburgi Esco vállalatnál.

Korrozív só – nagy mennyiségben felszívva

Ügyfél: Esco
Elszívandó anyag:
Iparág: élelmiszer
Elszívó: DS 4150 200 l-es előleválasztóval

Az esco-csoport gyártási helyein a fehér a domináns szín. A rövidítés jelentése: „european salt company“. 2019-ben a vállalatot, amely évente mintegy 5 millió tonna kősót bányászott és párologtatással nyert sót állított elő, a K+S társtulajdonos beolvasztotta a K+S Minerals and Agriculture GmbH-ba.

Feladat

A szász-anhalti Bernburgban az esco, ill. ma már K+S vállalat mintegy 400 dolgozója bányássza a kősót. A telephelyen évente összesen mintegy 2 millió tonna kristálysót állítanak elő. Ilyen nagy mennyiség esetén nem lehet elkerülni, hogy só kerüljön a többszintes feldolgozóüzem padlójára, ahol a nyersanyagot többek között aprítják és osztályozzák.

A létesítmény hatékony tisztításához most a nehézségi erőt használják: A létesítmény minden szintjén úgynevezett „seprő lyukakat” hoztak létre, amelyen keresztül az összesepert anyagot eltávolítják a gyártásból és az épület földszintjén található nagy konténerbe kerül. Annak érdekében, hogy a sót a gyártás további szakaszában az egyes szinteken összegyűjtsék, egy olyan nagy teljesítményű ipari elszívóra volt szükség, amely a kedvezőtlen körülmények között - a só köztudottan erősen korrodáló hatású - hosszú élettartamot ér el.

Megoldás

Több elszívó tesztelése után az illetékesek egy Ruwac készülék mellett döntöttek. Mivel egyetlen elszívó önmagában nem képes megbirkózni a viszonylag nehéz, elszívott anyag nagy mennyiségével, a Ruwac egy előleválasztó siló és egy DS 4150 típusú, nagy teljesítményű ipari elszívó kombinációját javasolta.

A felszívott anyag először a könnyű és ellenálló üvegszállal megerősített műanyagból (GRP) készült előleválasztóba kerül, amely visszatartja a durvább szennyeződéseket. Ez körülbelül 200 literes, és töltésszint-felügyelettel, valamint egy ügyfélre szabott kifolyócsővel van felszerelve, amely lehetővé teszi a meglévő „seprő lyukak” használatát. Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a só nagy részét a tényleges elszívó szűrőinek használata nélkül szívja fel.

Ezenkívül ez a hatékony kétlépcsős elv megkönnyíti a kezelést, mivel a kezelőnek porszívózáskor csak az üvegszálas műanyagból készült előszeparátort kell magával vinnie, míg a tényleges porszívót, amely a két 7,5 kW-os hajtómotor miatt amúgy is jelentősen nehezebb, csak egy kicsit kell mozgatnia. A "kétrészes" berendezés emeletről emeletre történő szállítása a teherlift segítségével különösebb fizikai erőfeszítés nélkül megoldható, és az előleválasztó, valamint a szívóegység rozsdamentes, üvegszálas műanyagból készült konstrukciója is a sótermelésben való napi használat mellett szólt.

Élelmiszer

A Ruwac DS64000 típusú elszívó szállóport szív el a mellei Bunny Tiernahrung cégnél.

Bunny Tiernahrung

A széna alapú állateledel-gyártásban nagyobb pormennyiségek keletkeznek. Egy prémium állateledel-gyártó egy porleválasztó berendezéssel szívja el ezt közvetlenül a keletkezés helyén.

A Ruwac DS4150 típusú ipari porszívó kősót szív el a bernburgi Esco vállalatnál.

Esco

Egy vezető sógyártó nagyteljesítményű és korrózióálló ipari porszívót használ a több emeletes előkészítő feldolgozóüzem tisztításához. Ruwac porszívót használnak.

A Ruwac DS1220 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való ipari porszívó gyógyszeres állateledelt szív el az emmerichi Gimborn vállalatnál..

Gimborn

Ha a macskák nyalánkságainak csomagolásáról és a gépek tisztításáról van szó, a Ruwac szívóberendezés jó helyen van. És mivel itt szerves porok is keletkeznek, a porrobbanás elleni védelem követelményeit is figyelembe kell venni.

A Ruwac DA5150 típusú ipari porszívó gabonaport szív el a GT Rostock gabonaraktárában.

GT Rostock

A gabonasilóban egy nagy teljesítményű elszívó gondoskodik a három emelet tisztán tartásáról – nagy mennyiségű elszívandó anyag esetén is

A Ruwac NA250 típusú, porrobbanás miatt veszélyes területekre való nedves szeparátor cukorport szív el a zwickaui Müllermilch vállalatnál.

Müller-Milch joghurtgyártás

A keverőberendezésekbe való betöltéskor a cukor és más összetevők porainak elszívásához egy vezető gyümölcsjoghurt-gyártó több telepített, porrobbanás ellen védett elszívóberendezést használ.

A háromfázisú hajtással és szikracsapdával felszerelt Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó cukor- és gabonapehely-port szív el a falkenhageni Nordgetreide vállalatnál

Nordgetreide

Egy reggeliző pelyheket gyártó üzem Ruwac szívóberendezést használ, hogy kiszívja a jelölőrendszerek lézerfüstjét a végső csomagolási sorokon.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó kávéport szív el az emmerichi Probatwerken vállalatnál.

Probat

Azt, hogy a Ruwac porszívókkal nemcsak a maradványokat lehet felszívni, hanem a kiváló minőségű élelmiszer-alapanyagokat is lehet velük szállítani, egy kávépörkölő berendezéseket gyártó mutatja be. Kiállító termében egy Ruwac DS

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez