Ruwac elszívóberendezés műanyag port szív el a bielefeldi Tec Support vállalatnál.

Hatékony elszívás műanyagok nagy sebességű marása esetén

Ügyfél: Tec Support
Elszívandó anyag: műanyag maradványok
Iparág: műanyag-feldolgozás
Elszívó: Ruwac DS 1400 (por-ex, 22-es zóna) ciklonos leválasztóval

A bielefeldi TecSupport Kft. a munkavédelem specialistájaként ügyfélre szabott csuklórészek kifejlesztésére és gyártására koncentrál, amelyeket kiváló minőségű lézerberendezéseknél a lézersugár vezetéséhez, valamint a csúszópálya védelméhez használnak.

Feladat

Több teljesen automata "High Speed Cutting" (HSC) marógép vágja ki a tömör műanyagból a csuklórésznek a vezérlésben mentett formáját. Ennek során minden egyes termék esetén nagy mennyiségű forgács keletkezik, amelyet el kell távolítani a folyamatból. A vállalat számára az is fontos volt, hogy a műanyag forgácsot hatékonyan és szelektíven gyűjtse.

Megoldás

Minden maróberendezéshez egy L porosztályú szűrővel ellátott, DS 1400 típusú, robbanás ellen védett kivitelű (22-es zóna) Ruwac elszívót telepítettek. Az elszívók elé mindenhol ciklonos leválasztót kapcsoltak. Ez a kombináció kifejezetten hatékonyan dolgozik: A viszonylag nehéz műanyag forgácsnak szinte a 100%-a már a ciklonos leválasztóban leülepedik, így a szívóegységek zsákszűrői alig vannak terhelésnek kitéve és nagyon hosszú élettartamot érnek el.

Minden marási folyamatnál a forgás a ciklon alján gyűlik össze. Az elszívóberendezés kikapcsolásakor egy csappantyú automatikusan kinyílik, és a forgács egy gyűjtőedényként szolgáló rácsos dobozba hullik. A rácsos doboz könnyen cserélhető targonca segítségével, ha a marógép más típusú műanyagot dolgoz fel. Így a TecSupport típusonként fajtánként gyűjti össze a forgácsot és újrahasznosított termékként értékesíteni tudja azt.

Műanyag-feldolgozás

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1 típusú ipari porszívó színpigmenteket szív el az Axalta cégnél

Axalta

A pigmentek adagolásához használt munkaállomás tisztítása a galvanizált mártólakkok gyártásában

A Ruwac DS2720 ipari porszívó üvegszálas műanyag port szív el a 3D-s nyomtatás közben a kieli Kunststoffbau vállalatnál.

Dilba Kunststoffbau

A 3D-s nyomtatással, GFK-ból készült múzeumi kiállítási tárgyak (pl. egy mamut csontváz) elkészítése során a Ruwac porrobbanás ellen védett porszívó bizonyított.

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a aurichi Enercon vállalatnál.

Enercon

Két központi elszívóberendezés gondoskodik a tisztaságról egy vezető szélturbina-gyártó rotorlapát gyártással foglalkozó üzemében. Minden kéziszerszám közvetlenül csatlakozik a berendezés vezetékhálózatához.

Ruwac R01 R022 2 típusú csendes porszívó a Marlban található Econik Chemieparkban.

Evonik Catalysts Chemiepark

A rögzített ágyas katalizátorok gyártásában porrobanástól védett porszívó gondoskodik a tisztaságról mind a gyártógépeknél, mind pedig azok környékén.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1750 típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a Laetzsch vállalatnál.

Lätzsch

GFK feldolgozáskor egészségre ártalmas porok és gőzök keletkeznek. A műanyag-feldolgozás ezen igényes területének specialistája ezért nagy teljesítményű Ruwac elszívót használ.

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó műanyag pigmenteket szív el az espenheimi Raschigwerken vállalatnál

Raschig

A hőre keményedő formázóanyagok gyártója által használt őrlőberendezéseket minden gyártási tétel váltásakor alaposan meg kell tisztítani. A használt adalékanyagok ugyanis erős színűek, ezért az idegen pigmentek nem kívánatosak. E

A Ruwac R01 S típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a heuchelheimi Schunk vállalatnál.

Schunk

Egy CFK-alkatrész-gyártó egy új gyártócsarnokba központi elszívóberendezést telepített, amely az összes gyártóberendezésnél megbízhatóan elszívja a keletkező port.

Ruwac elszívóberendezés műanyag port szív el a bielefeldi Tec Support vállalatnál.

Tec Support

Nagy mennyiségű műanyag forgácsok hatékony elszívása és fajták szerinti újrahasznosítás lehetősége: Ezt a feladatot egy porrobbanástól védett elszívó és egy ciklonszeparátor kombinációja teljesíti egy műanyag harmonikákat gyárt

Vestolit

PVC granulátumot, összetevőket és különböző műanyag adalékanyagokat szív fel egy porrobanástól védett porszívó egy vezető műanyag-gyártó technikumában

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez