A Ruwac R01 S típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a heuchelheimi Schunk vállalatnál.

Tiszta és biztonságos: Rugalmas porelszívás a karbonszálas anyagok feldolgozásánál

Ügyfél: Schunk
Elszívandó anyag: karbonszálból származó porok (CFK)
Iparág: műanyag-feldolgozás
Elszívó:: Központi elszívóberendezés (por-ex)

A Schunk Kohlenstofftechnik GmbH Heuchelheimben többek között karbonszálból CFK) készült kompozit alkatrészeket gyárt, amelyeket nagyrészt a gépgyártásban és berendezések gyártásában, valamint az autóiparban alkalmaznak.

Feladat

Mivel számos megmunkálási folyamat során keletkezik por, az új gyártócsarnok tervezésekor az elszívás kérdését is tisztázni kellett. Két koncepció került szóba: egy központi elszívóberendezés és számos nem központi (mobil) elszívó használata.

Megoldás

A Schunk felelősei – a Ruwac szakértőkkel való konzultáció után – egy 2 x 11 kW teljesítményű, központi elszívóberendezés mellett döntöttek. Ez csővezetékeken keresztül számos elszívási hellyel van összekötve, amelyekhez a felhasználó szükség szerint egyszerűen tudja az egyik szívótömlőt csatlakoztatni és felszívni a port. Ezenkívül egyes megmunkáló gépekhez közvetlen elszívó rendszereket is telepítenek, amelyek közvetlenül a keletkezés helyén gyűjtik össze a port.

A berendezést a porrobbanás elleni védelem követelményeinek megfelelően tervezték. Mivel a központi alkatrészeket egy félemeleten helyezték el, nem foglalnak el helyet a gyártási területen.

A központi elszívóberendezés előnyei közé tartozik a "rendezett" elhelyezés, a nagyfokú rugalmasság és az egyszerű kezelhetőség. A személyzet különösebb erőfeszítés nélkül azonnal fel tudja szívni a kisebb vagy nagyobb mennyiségű port. Mivel a felszívott anyagot egy központi helyen gyűjtik össze, az ártalmatlanítás is egyszerűbb.

Műanyag-feldolgozás

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1 típusú ipari porszívó színpigmenteket szív el az Axalta cégnél

Axalta

A pigmentek adagolásához használt munkaállomás tisztítása a galvanizált mártólakkok gyártásában

A Ruwac DS2720 ipari porszívó üvegszálas műanyag port szív el a 3D-s nyomtatás közben a kieli Kunststoffbau vállalatnál.

Dilba Kunststoffbau

A 3D-s nyomtatással, GFK-ból készült múzeumi kiállítási tárgyak (pl. egy mamut csontváz) elkészítése során a Ruwac porrobbanás ellen védett porszívó bizonyított.

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a aurichi Enercon vállalatnál.

Enercon

Két központi elszívóberendezés gondoskodik a tisztaságról egy vezető szélturbina-gyártó rotorlapát gyártással foglalkozó üzemében. Minden kéziszerszám közvetlenül csatlakozik a berendezés vezetékhálózatához.

Ruwac R01 R022 2 típusú csendes porszívó a Marlban található Econik Chemieparkban.

Evonik Catalysts Chemiepark

A rögzített ágyas katalizátorok gyártásában porrobanástól védett porszívó gondoskodik a tisztaságról mind a gyártógépeknél, mind pedig azok környékén.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1750 típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a Laetzsch vállalatnál.

Lätzsch

GFK feldolgozáskor egészségre ártalmas porok és gőzök keletkeznek. A műanyag-feldolgozás ezen igényes területének specialistája ezért nagy teljesítményű Ruwac elszívót használ.

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó műanyag pigmenteket szív el az espenheimi Raschigwerken vállalatnál

Raschig

A hőre keményedő formázóanyagok gyártója által használt őrlőberendezéseket minden gyártási tétel váltásakor alaposan meg kell tisztítani. A használt adalékanyagok ugyanis erős színűek, ezért az idegen pigmentek nem kívánatosak. E

A Ruwac R01 S típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a heuchelheimi Schunk vállalatnál.

Schunk

Egy CFK-alkatrész-gyártó egy új gyártócsarnokba központi elszívóberendezést telepített, amely az összes gyártóberendezésnél megbízhatóan elszívja a keletkező port.

Ruwac elszívóberendezés műanyag port szív el a bielefeldi Tec Support vállalatnál.

Tec Support

Nagy mennyiségű műanyag forgácsok hatékony elszívása és fajták szerinti újrahasznosítás lehetősége: Ezt a feladatot egy porrobbanástól védett elszívó és egy ciklonszeparátor kombinációja teljesíti egy műanyag harmonikákat gyárt

Vestolit

PVC granulátumot, összetevőket és különböző műanyag adalékanyagokat szív fel egy porrobanástól védett porszívó egy vezető műanyag-gyártó technikumában

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez