A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó műanyag pigmenteket szív el az espenheimi Raschigwerken vállalatnál

Ruwac porszívók tisztítják az őrlő berendezéseket a pigmentált műanyagokhoz

Ügyfél: Raschig
Elszívandó anyag: pigmentált duroplasztikus formázómasszák maradványai
Iparág: műanyag-feldolgozás
Elszívó: Ruwac DS 1129-HL-M por-ex, 22 zóna)

A ludwigshafeni székhelyű Raschig GmbH az Espenhain Művekben különböző duroplasztikus, pl. melamin fenolgyantából készült formázómasszák sokaságát állítja elő. Ezeket többek között az autóipar és az elektromos ipar alkatrészeinek gyártására használják. Nagyon jó formaállóságukkal és mechanikai szilárdságukkal tűnnek ki, és annyira jól terhelhetők, hogy sok esetben a fémből készült alkatrészeket helyettesítik.

Feladat

A gyártásban a központi munkafolyamatok közé tartozik a gyanták őrlés, valamint az alapanyag keverése pigmentekkel és adalékanyagokkal.

Közben nem kerülhető el, hogy por keletkezzen. Különösen a pigment-maradványokat kell gondosan eltávolítani a folyamatból, hogy a műszaki anyagok minden esetben a kívánt színben, azaz idegen pigmentektől mentesen készüljenek. Mivel Raschig mintegy 200 színből álló, széles választékot kínál, a gyakori tételváltások hozzátartoznak a mindennapokhoz. Ennek megfelelően az őrlőberendezések tisztítását végző porszívót jól kihasználják.

 

Megoldás

Többek között egy DS 1229-HL-M típusú, nagy teljesítményű porszívót használnak, amelyet alapvetően a robbanásvédelmi követelményeknek megfelelően fejlesztettek ki és gyártottak. Hiszen mind a pigmentek és adalékanyagok, mind maguk a műanyagok szerves anyagok és ezért gyúlékonyak, ha a levegőben bizonyos koncentrációban por formájában vannak jelen.

Az őrlőberendezéseknél lévő porszívó egy nagy, 90 literes gyűjtőtartállyal rendelkezik, így akár nagy mennyiségű por is összegyűjthető anélkül, hogy közben ki kellene üríteni. Az elszívási feladatok sokféleségének megfelelően a Raschig különböző szívóeszközöket használ a padló, a gépház és a belső tér tisztítására a Ruwac tartozékainak választékából.

Műanyag-feldolgozás

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1 típusú ipari porszívó színpigmenteket szív el az Axalta cégnél

Axalta

A pigmentek adagolásához használt munkaállomás tisztítása a galvanizált mártólakkok gyártásában

A Ruwac DS2720 ipari porszívó üvegszálas műanyag port szív el a 3D-s nyomtatás közben a kieli Kunststoffbau vállalatnál.

Dilba Kunststoffbau

A 3D-s nyomtatással, GFK-ból készült múzeumi kiállítási tárgyak (pl. egy mamut csontváz) elkészítése során a Ruwac porrobbanás ellen védett porszívó bizonyított.

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a aurichi Enercon vállalatnál.

Enercon

Két központi elszívóberendezés gondoskodik a tisztaságról egy vezető szélturbina-gyártó rotorlapát gyártással foglalkozó üzemében. Minden kéziszerszám közvetlenül csatlakozik a berendezés vezetékhálózatához.

Ruwac R01 R022 2 típusú csendes porszívó a Marlban található Econik Chemieparkban.

Evonik Catalysts Chemiepark

A rögzített ágyas katalizátorok gyártásában porrobanástól védett porszívó gondoskodik a tisztaságról mind a gyártógépeknél, mind pedig azok környékén.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1750 típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a Laetzsch vállalatnál.

Lätzsch

GFK feldolgozáskor egészségre ártalmas porok és gőzök keletkeznek. A műanyag-feldolgozás ezen igényes területének specialistája ezért nagy teljesítményű Ruwac elszívót használ.

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó műanyag pigmenteket szív el az espenheimi Raschigwerken vállalatnál

Raschig

A hőre keményedő formázóanyagok gyártója által használt őrlőberendezéseket minden gyártási tétel váltásakor alaposan meg kell tisztítani. A használt adalékanyagok ugyanis erős színűek, ezért az idegen pigmentek nem kívánatosak. E

A Ruwac R01 S típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a heuchelheimi Schunk vállalatnál.

Schunk

Egy CFK-alkatrész-gyártó egy új gyártócsarnokba központi elszívóberendezést telepített, amely az összes gyártóberendezésnél megbízhatóan elszívja a keletkező port.

Ruwac elszívóberendezés műanyag port szív el a bielefeldi Tec Support vállalatnál.

Tec Support

Nagy mennyiségű műanyag forgácsok hatékony elszívása és fajták szerinti újrahasznosítás lehetősége: Ezt a feladatot egy porrobbanástól védett elszívó és egy ciklonszeparátor kombinációja teljesíti egy műanyag harmonikákat gyárt

Vestolit

PVC granulátumot, összetevőket és különböző műanyag adalékanyagokat szív fel egy porrobanástól védett porszívó egy vezető műanyag-gyártó technikumában

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez