A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1750 típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a Laetzsch vállalatnál.

Könnyűszerkezetes építés üvegszálas műanyaggal: Nem elszívás nélkül

Ügyfél: Lätzsch
Elszívandó anyag: üvegszállal megerősített műanyag maradványok
Iparág: műanyag-feldolgozás
Elszívó: Ruwac DS 1120 (por-ex, 22 zóna)

A Lipcse melletti kitzscheri székhelyű Lätzsch GmbH a PUR sajtolt idomok és üvegszál erősítésű műanyagok feldolgozására szakosodott. A „made by Laetzsch“ üvegszálas műanyag alkatrészeket többek között a turistabuszokban és vasúti járművekben, valamint az eljárástechnikában és a tartályépítésben használják.

Feladat

Az üvegszálas műanyag alkatrészek kikeményítése során sztirol gőzök szabadulnak fel, amelyek egészségre veszélyesek és robbanásveszélyesek. Az olyan folyamatlépések esetén, mint a laminálás és a csiszolás, por keletkezik, amely szálas állagának köszönhetően erősen tapad a felületekhez. Ezek megtapadnak a bőrön és a munkaruhán, és - bár nem tekinthetők közvetlenül mérgezőnek - irritálják a bőrt és a nyálkahártyát. Ezekből az okokból az üvegszálas műanyagok feldolgozáshoz nagy teljesítményű elszívóra van szükség.

Megoldás

Lätzsch ehhez a feladathoz többek között egy DS 1120 M típusú Ruwac porszívót használ a porrobbanás miatt veszélyes 22-es zónához, amelyhez a munkafolyamatok szerint különböző elszívó egységeket lehet csatlakoztatni.

Az M porosztályú szűrővel felszerelt Ruwac porszívó 99,9%-os leválasztási fokkal a finom port is visszatartja, úgymond a keletkezés helyén. Mivel Lätzsch a Ruwac számára üvegszálas műanyag burkolatokat is gyárt, és így végső soron a saját gyártású termékeket saját dolgozóinak munkahelyi biztonsága és egészségvédelme érdekében használja.

Műanyag-feldolgozás

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1 típusú ipari porszívó színpigmenteket szív el az Axalta cégnél

Axalta

A pigmentek adagolásához használt munkaállomás tisztítása a galvanizált mártólakkok gyártásában

A Ruwac DS2720 ipari porszívó üvegszálas műanyag port szív el a 3D-s nyomtatás közben a kieli Kunststoffbau vállalatnál.

Dilba Kunststoffbau

A 3D-s nyomtatással, GFK-ból készült múzeumi kiállítási tárgyak (pl. egy mamut csontváz) elkészítése során a Ruwac porrobbanás ellen védett porszívó bizonyított.

A porrobanás miatt veszélyes területre tervezett Ruwac elszívóberendezés üvegszálas műanyag port szív el a aurichi Enercon vállalatnál.

Enercon

Két központi elszívóberendezés gondoskodik a tisztaságról egy vezető szélturbina-gyártó rotorlapát gyártással foglalkozó üzemében. Minden kéziszerszám közvetlenül csatlakozik a berendezés vezetékhálózatához.

Ruwac R01 R022 2 típusú csendes porszívó a Marlban található Econik Chemieparkban.

Evonik Catalysts Chemiepark

A rögzített ágyas katalizátorok gyártásában porrobanástól védett porszívó gondoskodik a tisztaságról mind a gyártógépeknél, mind pedig azok környékén.

A háromfázisú hajtással felszerelt, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1750 típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a Laetzsch vállalatnál.

Lätzsch

GFK feldolgozáskor egészségre ártalmas porok és gőzök keletkeznek. A műanyag-feldolgozás ezen igényes területének specialistája ezért nagy teljesítményű Ruwac elszívót használ.

A háromfázisú meghajtással rendelkező, porrobbanás miatt veszélyes területekre tervezett Ruwac DS1220 típusú ipari porszívó műanyag pigmenteket szív el az espenheimi Raschigwerken vállalatnál

Raschig

A hőre keményedő formázóanyagok gyártója által használt őrlőberendezéseket minden gyártási tétel váltásakor alaposan meg kell tisztítani. A használt adalékanyagok ugyanis erős színűek, ezért az idegen pigmentek nem kívánatosak. E

A Ruwac R01 S típusú ipari porszívó üvegszálas és karbonszálas műanyag port szív el a heuchelheimi Schunk vállalatnál.

Schunk

Egy CFK-alkatrész-gyártó egy új gyártócsarnokba központi elszívóberendezést telepített, amely az összes gyártóberendezésnél megbízhatóan elszívja a keletkező port.

Ruwac elszívóberendezés műanyag port szív el a bielefeldi Tec Support vállalatnál.

Tec Support

Nagy mennyiségű műanyag forgácsok hatékony elszívása és fajták szerinti újrahasznosítás lehetősége: Ezt a feladatot egy porrobbanástól védett elszívó és egy ciklonszeparátor kombinációja teljesíti egy műanyag harmonikákat gyárt

Vestolit

PVC granulátumot, összetevőket és különböző műanyag adalékanyagokat szív fel egy porrobanástól védett porszívó egy vezető műanyag-gyártó technikumában

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez