Ruwac NA7-26 típusú nedves szeparátor működés közben 3D-s nyomtatás során a padenborni Realizer cégnél.

Realizer: A 3D-s nyomtatás úttörője kompakt Ruwac nedves szeparátort használ

Ügyfél: Realizer
Elszívandó anyag: fémpor
Iparág: additív gyártás
Elszívó: Ruwac nedves szeparátor NA7-11

A borcheni székhelyű Realizer vállalat az additív gyártástechnika úttörőjének számít: A vállalat alapítói a 90-es években jelentős szerepet játszottak abban, hogy az SLM technológiát sorozatgyártásra megfelelővé tegyék. Ma a Realizer vállalat a DMG Mori Group része, és komplett programokat kínál az SLM berendezések területén – a fogpótlások gyártására használt ultrakompakt asztali készülékektől a nagyobb építőelemek gyártásához való univerzális berendezésekig.

Feladat

A Realizer arra törekszik, hogy teljes körű megoldásokat kínáljon ügyfeleinek az SLM-eljárás szerinti additív gyártáshoz. Ezért a vállalat olyan kompakt elszívó berendezést keresett, amely lehetővé teszi a gép munkaterületének alapos és hatékony tisztítását. Közben figyelembe kell venni, hogy a fémpor robbanásveszélyes lehet, ha például könnyűfémeket dolgoznak fel.

Megoldás

A vállalat a Ruwac NA 7-11 modellje mellett döntött. Ez a kompakt nedves szeparátor közvetlenül a munkaterületről szívja el a fémporral dúsított levegőt, amely robbanásveszélyes lehet, ha könnyűfémeket dolgoznak fel. A légáramot először semlegesítik, miközben egy folyadékkal töltött gyűjtőtartályon vezetik át. A fémrészecskék üledékként a tartály aljára süllyednek, miközben az előtisztított levegő kis buborékok formájában a felületre kerül és átmegy az M vagy H porosztályú szűrőpatronon.

Additív gyártás

Ruwac NA7-26 típusú nedves szeparátor működés közben 3D-s nyomtatás során a padenborni Realizer cégnél.

Realizer

A fémek szelektív lézeres olvasztásának úttörője Ruwac nedves szeparátort alkalmaz a gépek munkateréből a fémpor elszívásához.

Ruwac egyedi és pontosan illeszkedő megoldásaival tűnik ki.

Még nem találta meg a megfelelőt? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolattartó partnerhez