Hogyan kell tulajdonképpen vizet felszívni?

Mindenesetre nem „normál” ipari porszívóval. Hiszen az elszívandó anyag 100%-ban folyékony. Tehát nagyobb szívóteljesítményre van szükség.

Mindig mozgásban – a vízben is

A Ruwac erre a feladatra a WSP sorozatú vízszívót fejlesztette ki. A sorozat erőteljes motorja legalább 1,2 kW teljesítményű (kiviteltől függően). A légtömlős kerek nagy szabad magasságot, optimális mozgathatóságot és könnyű kezelést biztosítanak még akkor is, ha néhány centiméternyi víz van a földön.

A beépített szivattyú sokoldalú alkalmazási lehetőségeket biztosít. Ennek az az oka, hogy az esetek túlnyomó többségében a víz nem a porszívóban gyűlik össze, hanem közvetlenül a porszívóból szivattyúzzák ki, ill. szivattyúzzák tovább. A gyűjtőtartály ekkor már csak köztes állomásként szolgál.

Ha tiszta szívó üzemmódban a készülék eléri a maximális töltöttségi szintet, a szívómotor automatikusan kikapcsol. Kombinált szívó/szivattyúzó üzemmódban viszont a porszívó folyamatosan képes felszívni és kiszivattyúzni a vizet.

A vízszívó szivattyúja kivehető és könnyen tisztítható. A könnyű tisztítás elve a tartály alján leülepedő maradék szennyeződésre is vonatkozik. Egy kar működtetésével a tartály alja könnyen hozzáférhetővé válik, és a szennyeződés eltávolítható.

Nem csak a tűzoltóság számára

Ezt az elszívó sorozatot széles körben használják a tűzoltóságok és a katasztrófavédelem más "kék villogós szolgálatai", valamint számos ipari vállalat is alkalmazza. Nemcsak víz felszívására alkalmas, hanem más típusú folyadékok, pl. hűtő-kenőanyagok felszívására vagy az ipari termelésben a tisztító és egyéb kádak kiürítésére is.

További információ a WSP sorozatról ITT talál.